2009年10月11日日曜日

金木犀

私が、毎年楽しみにしている癒しの香り!

そうです。金木犀です。

本当に幸せになる香りです。毎朝、おうちを出るのが楽しみにさえなります。
私の近くの住宅地のあちこちに大きなきんもくせいが!!!
いつも、その近くを通るたび、深呼吸して香りを楽しんでいます。

なぜ私がこんなにも金木犀が好きかと思ったら、私が小さい頃、お家の庭にりっぱな金木犀があったから・・・・。なんだか、昔を思い出す懐かしい香りなんです。
おばあちゃん、いつもお外で庭に出て、おしゃべりしたり剪定したりしてたな~~

あの金木犀の木、残念ながら今はなくなってしまったけれど、いまだに覚えている香りです。

秋ですね~~

this tree has sooooo bella smell!! I can feel it only in this period!! The name of the tree is Kinmokusei. These tree are everywhere in japan now as Sakura but the origin is from China!
There are many trees near my house so I always do big breath when I'm on my way to go to the station! I want to make you try it!




このところ、気付けば和食を作ってなかったので、今日は優しく癒し料理を!

こちらは、ほうれん草ときのこのお浸しと、ひじきとすりゴマがたっぷりの白和えです。

この器、ポコポコとしてかわいくて、一人暮らしの私には、お浸しを2品入れたりするのにとっても重宝します!

イタリア製のもので、あっちではお豆を入れたりします。
how pretty dish it is ! this dish from Italy! left is fungi con spinaci and right is tofu con sesami e seaweed! I'm sure it's pretty great for the health!



イワシの一夜干し!

日本海側では、干物をたくさん食べます。
私の大好物は、はたはたの一夜干しですが、こちらはいわしの一夜干し!これがまた脂ののったいわしで特大!
島根の物産展があった時に、高島屋で買ったもの!

頭からしっぽまで全部食べれるので、栄養満点です。ビール片手にぺロリと平らげました!

I guess these make you scared sooo much!! Poverino te.....!
We grill them end we eat everything also head and bones! poverino. buono!

2 件のコメント:

pacochan さんのコメント...

nooo I think i like that fish my love!!!
thank yoy for all the informations that u put for me!!! :*

pulcetta aya さんのコメント...

Prego Prego pacochan!
cause I want that you understand all my photos. I also love your pretty funny questions! ahahahahahaha
thank you always reply me soon! but are you sure you're not scared borns??????? So we'll try them!!! ahhhhh It's true you loved to eat ししゃもsishamo that little fish we ate in Izakaya shimbasshi! you loved them a lot!!
we have to go back again your favorite area Shinbashi on friday night!! Surely!